TITGEMEYER Group/Language

Succes en traditie

Op 1 april 1901 richtten de broers Adolf en Fritz Titgemeyer in Melle bij Osnabrück een groothandel op, om benodigdheden en gereedschappen voor wagenmakers en smeden te verkopen. Vanuit Melle werd er aanvankelijk geleverd in de gebieden Oldenburg, Emsland, Bremen, Hannover en het Lipperland. Op 1 oktober 1908 verhuisde het bedrijf naar Osnabrück en werkte sindsdien onder de firmanaam „Gebr. Titgemeyer Osnabrück”. Uit de naam „Gebr. Titgemeyer Osnabrück“ ontstond het handelsmerk „GTO”. Vandaag is het merk als ellips terug te vinden in het logo van Titgemeyer.

Aan het begin van de 20ste eeuw bestonden de klanten voornamelijk uit smeden en wagenmakers, maar later in de jaren twintig en dertig leverde Titgemeyer aan voertuig- en carrosserieconstructeurs. Met een assortiment dat continu werd uitgebreid, bracht de motorisering een verandering in het cliënteel teweeg. Zware assen, koppelingen, stalen en aluminium profielen, spatborden en andere voertuigonderdelen vulden het aanbod aan. Tot in de jaren vijftig van de vorige eeuw lag het zwaartepunt van het bedrijf op de productie en de verkoop van voertuigonderdelen.

Tijdens de daarop volgende jaren legde de invoering van de succesvolle blinde POP- blindklinknagels (1954) de basis voor de tweede afdeling, namelijk die van de bevestigingstechniek. De POP- blindklinknagel was aanvankelijk uitsluitend bestemd voor de bevestiging van carrosserieplaten op de kooiconstructies die toen gebruikelijk waren in de voertuigconstructie. Al snel konden er echter ook andere markten worden aangeboord. De moderne bevestigingstechniek behoort vandaag tot de sleuteltechnologieën, waarmee toekomstige vereisten, bijvoorbeeld op het vlak van gemengde constructies in de automobiel- en vliegtuigconstructie of hoogvaste verbindingen in de offshore-sector, met succes kunnen worden gerealiseerd.

Ook in de sector van de voertuigconstructie speelde Titgemeyer een voortrekkersrol inzake innovatieve technologieën. Zo werd aan het begin van de jaren zeventig van de vorige eeuw in de fabriek van Lotte de productie gestart van het succesvolle kofferbouwpakket GETO Van. Met de beide afdelingen voertuigonderdelen en bevestigingstechniek ontwikkelt en verkoopt Titgemeyer sinds toen een erg gevarieerd assortiment van innovatieve producten en diensten. Vandaag behoren de Titgemeyer Holding, die in de derde generatie wordt geleid door Gerd-Christian en Manfred Titgemeyer en de Titgemeyer-groep met Joachim Sommer Dr. (Univ. Nebraska-Lincoln) aan het hoofd, tot de belangrijkste aanbieders in de branche op de Europese mark.

 

 

Naar boven