TITGEMEYER Group/Language

Contact

De directe lijn:
telefoon, adres en
routeplanner

>

Bedrijf

Specialist in
voertuigonderdelen en
bevestigingstechniek

>

Downloads

Alles, wat belangrijk is: handleidingen, brochures, certificaten, bedrijfstijdschrift

>

Group

Head Office
Dochterbedrijven
Productievestigingen

>

Onze topmerken

TIFAS®

GETO Plastivan®

TIBOLT®

POLYSTIC®

BISON®

STARLOCK®

Titgemeyer productafdelingen

Succes en traditie – het bedrijf Titgemeyer

Meer dan 500 gekwalificeerde werknemers ontwikkelen, produceren en verkopen zorgvuldig geteste producten, bouwpakketten en systeemoplossingen in de afdelingen voertuigonderdelen en bevestigingstechniek. Sinds de start meer dan honderd jaar geleden is er een internationaal productie- en handelsbedrijf ontstaan. Aan het begin van de 20ste eeuw bestonden de klanten uit smeden en wagenmakers, later in de jaren twintig en dertig leverde TITGEMEYER aan voertuig- en carrosserieconstructeurs. Met een assortiment dat continu werd uitgebreid bracht de motorisering een verandering in het cliënteel teweeg. Zware assen, koppelingen, stalen en aluminium profielen, spatborden en andere voertuigonderdelen vulden het aanbod aan. Tot in de jaren vijftig van de vorige eeuw lag het zwaartepunt van het bedrijf op de productie en de verkoop van voertuigonderdelen.

 

Tijdens de daarop volgende jaren legde de invoering van de succesvolle POP- blindklinknagels de basis voor de tweede afdeling, namelijk die van de bevestigingstechniek. Deze klinknagel was aanvankelijk uitsluitend bestemd voor de bevestiging van carrosserieplaten op de kooiconstructies die toen gebruikelijk waren in de voertuigconstructie. Al snel konden er echter ook andere markten worden aangeboord. De moderne bevestigingstechniek behoort vandaag tot de sleuteltechnologieën, waarmee toekomstige vereisten, bijvoorbeeld op het vlak van gemengde constructies in de automobiel- en vliegtuigconstructie of hoogvaste verbindingen in de offshore-sector, met succes kunnen worden gerealiseerd.

Met de beide afdelingen „voertuigonderdelen" en „bevestigingstechniek" ontwikkelt en verkoopt TITGEMEYER sinds toen een erg gevarieerd assortiment van innovatieve producten en diensten. Vandaag behoort de groep tot de belangrijkste aanbieders in de branche op de Europese markt. Naast een uitgestrekt verkoopsnetwerk in Duitsland is TITGEMEYER ook in Scandinavië, Groot-Brittannië, Tsjechië, Oostenrijk, Polen en Turkije vertegenwoordigd met dochterbedrijven en in andere Europese landen met samenwerkingspartners.

Naar boven